Fülbelövés után látásromlás?

2010. március 13., szombat 0 megjegyzés

Sokan megkeresnek ezzel a kérdéssel. Ezért úgy gondoltam érdemes szentelni neki egy teljes bejegyzést.

Amikor ilyen gyakran merül fel egy kérdés, annak mindig szeretek részletesen utánanézni, hogy mindenki számára kielégítő és hasznos választ tudjak adni.

 
Fontos tisztázni, a megfelelő helyre történő belövés semmilyen esetben nem okoz látásromlást, sőt éppen ellenkezőleg, gyakran a látás javusála figyelhető meg. Hiszen réges-régen éppen a látásminőség fokozására találták ki és használták a füllyukasztást, fülbevaló viselését. Meglepő, de a fülbevaló is egy olyan ékszer, melyet először férfiak viseltek, vallási hovatartozásuk, társadalmi rangjuk tisztázásának érdekében. A fülbelövés kedvező hatása miatt a későbbiekben hajós kapitányok beavatási szertartásába tartozott. Jóval ezek után vált a fülbevaló a  női öltözködés kiegészítőjévé.

A hagyományos orvoslás világában, Kínában is viselnek fülbevalót!

Sokszor hajlamosak vagyunk a nagyjából egy időben történő változásokat ok-okozat összefüggésben látni. A füllyukasztás kapcsolata a látásromláshoz is hasonló félreértésen alapszik.

A fülbelövés amennyiben nem történt meg egészen kisbaba korban (1 éves korig), általában az óvodás évek végére, az iskolás kor elejére tolódik ki (5-6 évses korban). A fülbevalótlan gyermek ennyi idős korára már annyi fülbevalós társsal találkozott, hogy ebben az időszakban megfogalmazódik az az igénye, vágya, hogy ő is fülbevalót szeretne. Ám ugyanebben az időszakban megkezdődik az iskolára felkészítő nevelés az óvodában vagy maga az iskolás élet. Egyre gyakrabban rajzol, ír, olvasgat a gyermek. A szemet ebben az időszakban fokozott munkának teszik ki, tehát ha a szemük beteg, távollátók vagyunk, ez az az időszak, amikor a tünetek egyértelművé válnak. Eleinte fejfájásra panaszkodik a gyermek, a szülő megfigyelheti, hogy többet pislog, hunyorog miközben "dolgozik", figyel a gyermek.

Ezeket a tüneteket, amennyiben egy időbe esik a fülbelövéssel könnyen tulajdoníthatjuk annak kártékony hatásának, de ez nem igaz. A két dolog között nincs ok-okozati összefüggés, csupán egy időben jelentkezik.

Ezt bizonyítja, hogy sem a szemüvegesek között nincs több fülbevalót viselő, sem a jól látók nem viselnek kevesebben fülbevalót. Sőt az egészen csecsemőkortól fülbevalót viselő gyermekek sem lesznek nagyobb eséllyel szemüvegesek, mint vagy később fülbevalót kapott vagy fülbevaló nélküli társaik.

Akupresszúrával javíthatunk szemünk egészségén. Kevesen tudják, hogy Kínában naponta az  óvodák nagycsoportjaiban és az általános iskolákban gyerekek százmilliói végzik azt az akupresszúrás gyakorlatot, ami a látásukat javítja.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

©Copyright 2011 Fülbelövés már csecsemőkortól Írásaimat, marketing stratégiámat kérlek ne másold át, saját szellemi termékeim!